Η εμβληματική λευκή ποικιλία σταφυλιών της Ελλάδας, το Ασύρτικο, έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο terroir των Βουβών, παράγοντας, συνδυαστικά με το Sauvignon Blanc, ένα δροσερό κρασί με τραγανή οξύτητα και υποβόσκουσα ορυκτότητα και έντονα αρώματα από άνθη εσπεριδοειδών, πετρόκαρπα και νότες βοτάνων. Είναι καλύτερο να καταναλώνεται εντός τριών ετών.
Η ετικέτα Κότινος (το στεφάνι ελιάς που χρησιμοποιούσαν για να στεφανώσουν τους νικητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) είναι ένας φόρος τιμής στην γειτονική αρχαία ελιά των Βουβών , ένα από τα παλαιότερα ελαιόδεντρα στον κόσμο.