Ο οινοποιός επέλεξε να συνδυάσει τις κρητικές ερυθρές ποικιλίες Ρωμέικο – το μοναδικό ερυθρό σταφύλι που ενδημεί στη δυτική Κρήτη – και Κοτσιφάλι με Syrah ως πειραματική αρχικά ετικέτα, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες – εξ ου και το όνομα «Outsider». Αυτό το ξηρό ερυθρό κρασί είναι φρέσκο και φρουτώδες με έντονα αρώματα βατόμουρου, γαρύφαλλου και φραγκοστάφυλου που διαπλέκονται με λεπτές πιπεράτες νότες. Το σώμα είναι μέτριο με απαλές τανίνες και μακρά επίγευση. Είναι καλύτερο να καταναλώνεται εντός πέντε ετών.